phone number
Oldal kiválasztása

Mire figyeljünk, ha keresztelőre hívnak minket?

keresztelő illemszabályok

Illemszabályok 6 lépésben

A keresztelő egy fontos esemény az életünkben, és mindig örömteli alkalom, amikor ünnepelhetünk egy új életet. Azonban, ahogy minden eseménynél, a keresztelőre való felkészülés is fontos része az ünneplésnek. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttünk néhány tippet és tanácsot, amelyek segítenek felkészülni a keresztelőre, hogy az ünnep mindenki számára felejthetetlen és kellemes legyen.

 

  1. Felkészülés

Hogyan készüljünk a keresztelőre vendégként?

  • Ellenőrizzük a meghívót: Az első lépés, hogy ellenőrizzük a meghívón szereplő információkat, mint például az időpont, helyszín, dress code, stb.
  • Vegyük figyelembe az időjárást: Mivel a keresztelő általában egy szertartásra és utána egy fogadásra van tervezve, fontos tudni, hogy milyen időjárás várható. Ennek megfelelően készüljünk fel, hogy megfelelő ruházatot viseljünk és esetleg esernyőt is vigyünk magunkkal.
  • Ne késsünk: A keresztelő egy fontos és ünnepélyes esemény, éppen ezért fontos, hogy időben érkezzünk meg, hogy ne maradjunk le semmiről.
  • Tájékozódjunk a szertartásról: Ha nem jártunk még keresztelőn, érdemes tájékozódni a szertartás menetéről, hogy tisztában legyünk az eseményekkel.

 

  1. Az időjárás

A keresztelőre való felkészülés második lépése az időjárás figyelembevétele. A keresztelő általában szabadtéren zajlik, így fontos, hogy tudjuk, milyen időjárás várható aznap. Ha esős idő van kilátásban, érdemes esernyőt vinni magunkkal, és olyan ruhát választani, amely nem ázik át könnyen. Ha meleg idő van, érdemes könnyed, de ünnepi ruhát választani, amelyben kényelmesen érezzük magunkat.

 

  1. Ajándék kiválasztása

Az ajándék kiválasztása fontos része a keresztelőre való felkészülésnek. Érdemes kreatív ajándékötleteket keresni. A Gárdosnál számos ötletünk van keresztelő ajándékokra, amelyről egy külön blogposzt is született.

 

  1. Dress code – a ruha kiválasztása

A keresztelőn való megjelenéshez az alkalomnak megfelelő öltözék kiválasztása elengedhetetlen. Fontos, hogy az öltözékünk ünnepélyes és elegáns legyen, ugyanakkor ne vegyük el a figyelmet a keresztelendőről. Kerüljük a túl szexi vagy túl extravagáns ruhákat. A legjobb választás egy elegáns ruha vagy szoknya-blúz kombináció lehet. Az anyag és a szín kiválasztásakor érdemes az időjárásra is figyelni, és választani olyan anyagokat, amelyek kényelmesek és légáteresztőek.

Ha a keresztelő lazább dress code-ját preferáljuk, akkor a férfiaknak akár egy elegánsabb, de kicsit laza öltöny vagy sötét nadrág és zakó kombináció is megfelelő lehet. Egy elegáns inggel és cipővel pedig könnyedén feldobhatjuk az összképet.

 

  1. Üdvözlés

Fontos, hogy az érkezéskor üdvözöljük az ünnepeltet és a szülőket. Legyen ez egy egyszerű kézfogás, ölelés vagy puszta, az üdvözlés segít a baráti légkör kialakításában és a jó hangulat fenntartásában. Ne feledjük el üdvözölni a papot is.

 

  1. Tisztelet

A keresztelő egy szent esemény, így fontos, hogy mindenki tiszteletben tartsa a szertartást és az ünnepeltet. Ne zavarjuk meg az események menetét, és ne viselkedjünk semmilyen módon, amely zavaró lehet mások számára.

 

  1. Képek készítése

Ha lehetőségünk van rá, érdemes pár képet készíteni az ünnepelttel és a szülőkkel. Ezek az emlékek később nagyon értékesek lehetnek mind a keresztelendő, mind a szülők számára. Ne felejtsük el, hogy mielőtt képeket készítünk, kérjük meg az engedélyüket.

Az elkészült képeket kinyomatva később is megajándékozhatjuk a szülőket vagy a babát, egy elegáns fotóalbum formájában.

 

Összegzés

A keresztelőre való felkészülés nem nehéz, de fontos a részletekre is odafigyelni. Az időjárás, az öltözék, az ajándék és az üdvözlés mind fontos részei az eseménynek, és mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ünnep mindenki számára kellemes legyen. Ne felejtsük el, hogy a keresztelő egy szent esemény, így tiszteletben kell tartani az ünnepeltet és a szertartást. Végül, ha lehetőségünk van rá, készítsünk pár képet az emlékek megörökítéséhez.

Vendégnek hívtak keresztelőre

Ön mit gondol erről?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Olvasson további blogposztokat…

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Házhozszállítás

Vásárlási információk (ÁSZF)

Visszaküldési és Visszatérítési szabályzat

Adatkezelési Tájékoztató

Gravírozás

GÁRDOS PRESENTLINE

info@gardos.hu

+36 30 231 8665

1016 Budapest Aladár u. 4/b fsz

Nyitvatartás:

Hétfő, Szerda, Péntek  10:00-14:00

Kedd, Csütörtök 12:00-18:00

Szombat, Vasárnap ZÁRVA

 

ÜZENETKÜLDÉS

12 + 11 =

Ezt a weboldalt (és webshopot), a hozzá tartozó értékesítési rendszerrel az Anima Labor Online Marketing Kft. készítette.

Szeretne hasonló weboldalt? A Gárdos kedvezménnyel most 10% kedvezménnyel juthat hozzá. Tudjon meg mindent ITT »

Kosár